Devriye Ve Tur Kontrol Sistemleri

Güvenlik hizmeti alan kurum ve kuruluşların büyük bir kısmı 7 gün 24 saat güvende kalacak şekilde hizmet alırlar. Görev verilen özel güvenlik personellerinden bekledikleri en temel görev ise olası güvenlik sorunlarını önlemek amacıyla belli aralıklarla, tesisin en önemli noktaları başta olmak üzere, tüm bölgeleri kapsayacak şekilde devriye atılmasıdır.

Özel güvenlik personellerinden en üst düzeyde verim alınabilmesi için ise devriyelerin belli kurallar dahilinde yapılabilmesinin sağlanmalıdır. Genel olarak her nöbet vardiyasında en az iki defa devriye atılmalı ve tesisin en önemli noktaları maksimum iki saatte bir denetlenmelidir. Tesisin büyüklüğüne göre devriye turları farklı şekillerde düzenlenebilir. Her tur sırasında bir alan denetlenebileceği gibi görev alanı küçükse tüm alanlar tek devriyede de denetlenebilir.

Devriye atılırken güvenlik görevlileri çoğu zaman tek başlarına olurlar ve bu durum denetlenmelerini zorlaştırır.  Özellikle soğuk ve yağmurlu havalarda devriyeleri aksatma gibi durumlar yaşanabilir.  Devriye atmayı zorunlu kılma adına ve kontrolünü sağlamak amacıyla başvurulabilecek en garanti yöntem tur kontrol sistemleridir. Genel olarak tur kontrol sistemleri özel güvenlik görevlilerinin zamanında devriye atıp atmadıklarını, devriye esnasında tüm alanların kontrol edilip edilmediğini kaydeder. Tur sistemini kullanmanın iki önemli yararı vardır. Birincisi, devriye görevinin doğru ve tam yapılıp yapılmadığının kaydedildiğini bilen özel güvenlik görevlileri, görevlerini tam ve eksiksiz yapmak adına motive olurlar. İkincisi ise tur kontrol sistemi sayesinde atılan devriyeler ile ilgili yazılı bir kayıt oluşur ve olası bir karışıklık durumunda bu veriler doğrultusunda ilgili mercilere en kısa zamanda bilgi aktarılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir